video

Ökölcsókolós égfogdosós

Az egyik legfeelgoodabb nóta a kis muzikális tarsolyomban. Persze nem az a szívárványhányásban fetrengős, önfeledt mókás muzsika ez, hanem afféle eldobottnejlonzacskóbanrohadóparizerennőmégvirág (még ha penész is az), típusú. 

Mindemellett az a felismerés, hogy a Kiss the Sky-t nem egy nő, hanem egy fickó (Nino Moschella) énekli, körülbelül annyi pillangót pukkantott ki agyam vidám virágokkal teli rejtett mezején, mint annak idején Horace Andy hasonló kontextusban történő realizálása a Massive Attack Angel c. szerzeményében (az iménti körülményes mondatom csak annyit akar jelenteni, ha nem sikerült volna dekódolni: baszdmeg!).

Továbbá felkérek mindenkit (vagy bárkit), hogy aki esetleg tud egy jobb (vagy leginkább magyar) szót a feelgood-ra - és azt fejezi ki, amit én mondani akartam-, az legyen szíves, szóljon és már cserélem is. Köszönöm!

Ui.: Kedves filmcímfordítók! Sajnálom, de a "jóérzésű" nem a jó megoldás. Nem, nem!

 

video

Világvége zongorakísérettel. Tölgy és hajtás. Újratöltve. Nem. Keverve.

Nem tudom, ti mit terveztek csinálni, ha eljő a Világvége. Dave Matthews dugni fog...

Persze ő ezt sokkal szebben meséli el ("evvel a dalban").

Tízenegypár éve az egyik kedvenc számom. És miért pont a remix? Annyira nem csapkodom a tenyerem Oakenfold úr munkássága hatására, de ez - a Matrix Reloaded betétdalaként is felbukkanó újragondolás - igazán jól sikerült. És sokkal apokaliptikusabb hangulatú, mint az eredeti, kissé subidubidzsigibugi jellegű nóta. 

 

video

Egy kis tünnyögés estére

Némi Ennio Morricone utóérzéssel. A Röyksoppról egyébként annyit kell tudni, hogy olyan, mint az ABBA. Csak norvégok. És csak ketten vannak. És tök más zenét játszanak. És többnyire nem szeretik őket a karaoke-sok. Nem értem.

 

video

Las Vegas, Végállomás

- Kéne egy turmixgép.

- Minek?

- Csak hogy mindent beledobáljunk... és összekeverjük.

Leaving Las Vegas

Egy film arról, hogy egy kapcsolat nem csak egyszerűen bonyolult, hanem kurva bonyolult. Szó szerint.

Mike Figgis nem csak rendezte a filmet, hanem a remekül passzentos zenéjét is ő szerezte. Az a típusú jazz, amit szeretek. Főleg filmek alatt. Ez a darab meg már-már doomjazz.

 

video

Istenfej és a magányos emberek

Kihalt minden, üres a táj, csak a sugárzó anyaggal is szennyezett por száll a súlyos szmoggal terhelt szélben, ahogy a kis sápadt Eleanor 15-soros acélbetétes bakancsban, gázmaszkban szedi az évek óta rohadó rizsszemeket a már terméketlen földről a templomkertben. Szemétől könnyoldotta festékcsík húz komor vonalat az élénklilára rúzsozott, kicserepesedett szája széléig...

Read More »